Baupartner sprijină copiii cu dizabilități de la Centrul de escaladă Climb Again

Pe 3 și 4 februarie 2022, Centrul de terapie prin escaladă Climb Again a sărbătorit extinderea spațiului din Șoseaua Berceni numărul 8, iar Baupartner Group este partenerul care a fost sprijin si a sustinut financiar extinderea. Climb Again este singura organizație din România care oferă copiilor și tinerilor cu dizabilitați sesiuni gratuite de terapie prin escaladă.

Cu sprijinul Baupartner, Climb Again a dublat suprafața cățărabilă, în prezent calculând 170mp de escaladă și 51mp de zonă de boulder, adică escaladă fără asigurare. 
            Înainte de extindere, la escaladă erau 12 trasee, iar în prezent sunt 26 de trasee, adică 26 de copii se pot cățăra simultan. De asemenea, există și o porțiune de cățărat cap de coardă pentru cei mai experimentați. Zona de escaladă prezintă panouri tematice cu forme și culori diverse, cu decupaje în lemn și leduri, cu cauciucuri, cu scări etc.

Zona de boulder prezintă două panouri, dintre care unul este cu top out, care imită cățăratul la stâncă, pe bolovani. Este foarte variat, cu diferite unghiuri, forme și prize.
            În plus, parcul de aventură suspendat a avut parte de îmbunătățiri și în continuare Climb Again deține cea mai lungă tiroliană indoor din București de 30m.

 
            Prin extinderea Centrului Climb Again, a fost creat un spațiu prin care copiii să fie protejați prin delimitarea zonei de boulder de zona de escaladă. Astfel copiii vor ști că au voie doar pe tartan (culorile verde și albastru), astfel diminuând pericolele de accidente. Iar adulții au zona de saltea (culoarea galbenă) unde se pot întrece pe traseele de boulder.Tartanul favorizează, de asemenea, accesul în sală pentru persoanele în fotolii rulante.

            Climb Again numără în prezent 220 beneficiari existenți, plus antrenamente de performanță ale Lotului Național de Paraclimbing, iar datorită capacității sălii, pot acomoda încă 300 de copii și tineri cu dizabilități. 

            Toate traseele de escaladă, diversitatea lor și tot ce există în sală au menirea de a îmbina activitatea de terapie cu cea sportivă, astfel copiii învață și se dezvoltă prin joc și joacă. De asemenea, datorită activităților de terapie  care se desfășoară la Climb Again, copiii cu dizabilități își dezvoltă motricitatea fină și grosieră, abilitățile de viață independentă, comunicare, sociabilitate și incluziune.