BAUELEMENTE „sprijină” realizarea lucrărilor în termenul convenit la Autostrada Sibiu – Pitești

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat publicității noi detalii cu privire la şantierul autostrăzii Sibiu – Piteşti, lotul 1 Sibiu – Boiţa.

Pentru proiectarea şi execuţia primului lot al autostrăzii peste munţi, contractul a fost semnat în aprilie 2019, iar lucrările au fost demarate un an mai târziu. Cei 13 kilometri de drum cuprind 27 de poduri şi pasaje şi două noduri rutiere. Viaductul Tălmăcel, cea mai complexă dintre lucrările de pe această secţiune, prevede opt deschideri şi are o înălţime de 30 de metri. 

Potrivit sursei citate, lucrările continuă într-un ritm susţinut, în prezent înregistrându-se un progres fizic de 68,10%. Conform datelor transmise rezultă avansul bun al lucrărilor pe cei 13,17km de autostradă de la Sibiu la Boiţa, zona de intare în Valea Oltului. Filmarea noastră începe tocmai din zona Boiţa, viitorul nod rutier, şi continuă apoi cu viaductul înalt şi destul de lung de la Tălmăcel (650 metri lungime şi înălţime 30 de metri). În rest, pe tronson în multe zone asfaltul a fost deja turnat, iar cele mai mari lucrări rămase de executat sunt la viaducte şi câteva poduri.